Hoe zet je een goede affiliatie website op?

Om bij het begin te beginnen, neem eens eerst een kijkje door deze website. Is het niet geweldig? En stel je daarna eens de vraag 'hoe lang is die persoon bezig geweest om dit op te zetten?' Het antwoord is schokkend. Inclusief de installatie van deze software meegerekent heeft het ongeveer 3 uur gekost. Dat is snel vind je niet?

Dan zal je bij jezelf denken, ok maar hoeveel producten staan er dan in deze website? Ongeveer 70.000 :)

En hoeveel uur per dag ben je dan bezig met het updaten van de affiliatie site? 0 Uur, geen 1 minuut. Never nooit dat je een update hoeft te maken of tijd moet investeren om het bij te houden. Alles gaat vol automatisch. Al zou ik het zelf willen kan ik 4 van deze affiliatie sites per dag openen.

Dus als je 3 uur de tijd hebt, dan heb je een website zo groot als deze? Ja, al zit er wel een 'maar' achter. Natuurlijk is dit niet de eerste website voor affiliatie die ik heb opgezet, hoe vaker je iets doet hoe sneller het gaat. En dan is het meest tijdrovende de aantal categorieën. Hoe meer je aanmaakt des te meer tijd het kost, maar dat is logisch toch?

Wat verdien je met een affiliatie site?

Dat is heel verschillend. De belangrijkste factoren zijn hoeveel producten je aanbiedt, of er voldoende vraag naar is, en of je vindbaar bent in Google.

Hoeveel commissie er op een product of item zit maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Wat belangrijker is, is het bedrag wat mensen afrekenen. Stel je wilt sokken online gaan verkopen 10 stuks voor 5 Euro met 10% commissie. En stel nu dat er iemand is die ook echt online sokken gaat kopen. Dan verdien je 50 Cent per verkoop, dat is niet veel. Al zou je een meubelstuk verkopen zoals een bed, kast of tafel, dan zijn de bedragen heel anders. 500 Euro voor een meubelstuk is heel normaal. En krijg daar dan 5% commissie op, dat is 25 Euro, lekker meegenomen toch?

Wat gaat het kosten om een affiliatie site te beginnen?

Laat zeggen dat je heel goedkoop gaat beginnen en naarmate je groeit in het proces zal je merken dat hoe meer je gaat verdienen hoe meer je gaat besteden om bezoekers naar je website toe te krijgen. De opstartkosten zijn laag, voor 100 Euro per jaar krijg je alles wat je nodig hebt.

Als je al bekend bent met SEO (zoekmachine optimalisatie) en geen probleem ondervindt om goed zichtbaar met jouw belangrijke zoekwoorden in Google te komen, dan blijven de kosten laag. Want, het duurste is de vindbaarheid van je website. Hoe je het voor elkaar krijgt om honderden of zelfs duizenden geïnteresseerde bezoekers naar jouw website toe te krijgen? Daar bied ik een cursus voor aan die je mag volgen, en nee dat zit niet bij de prijs inbegrepen :)